A krumplikat, egy teáskanál sóval, héjában megfőzzük. Ez alatt a vöröshagymát félfőre szeljük, és a háromnegyedét, egy kivajazott edénybe terítjük. Egy réteg, héjától megtisztított és kisujj vastagságúra szelt főtt krumplival letakarjuk. Erre terítünk egy réteg sózott halszeletet, majd egy újabb réteg krumplit, és halat. Lefedjük a maradék vöröshagymával, valamint rászórjuk a finomra aprított fokhagymát is. Elkészítjük a mártást. A vajat tűzön felmelegítjük, beleöntjük a lisztet, csomómentesre keverjük, és egy kicsit sütjük. Ezután felengedjük a felmelegített tejjel, folyamatos keverés mellett, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót is. Amikor érezzük, hogy sűrűsödik, elzárjuk a gázt alatta, és a rakott halra öntjük. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, majd közepes lángon sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.