Opciók nyomtatása

Részeges csirke bográcsban

Szépasszonyvölgyi borral készítve.
Idő
Leírás
  • A szeletekbe vágott szalonnát belefektetjük a bogrács aljába, és ráhelyezzük, a feldarabolt húsokat. Megsózzuk és ráöntjük a felkockázott hagymákat. Felöntjük 3 dl borral, lefedjük és közepes lángon, ritka kevergetés mellett főzzük.
    Ha kell, még önthetünk alá bort.
    Másfél óra múlva, hozzákeverjük a tejfölt, amit borral simára keverünk. Még 10 percig forraljuk.

Hozzávalók 4 főre

  • 1 db csirke
  • 30 dkg házi füstölt szalonna
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl tejföl
Utasítások