A rizsbe beleöntjük a tejet és a vizet, hozzáadjuk a cukor felét és belereszeljük a fél citrom héját. Sűrűn kevergetve felforraljuk. Közben hozzáadjuk a mazsolát. Amikor felforrt, a tűzhely sütőjében, takarék lángon, puhára főzzük. Ez alatt szétválasztjuk a tojást. A sárgáját elkeverjük a maradék cukorral és a fél zacskó vaníliás cukorral. Majd habosra keverjük a vajjal. Félretesszük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A megfőtt és kihűtött rizshez hozzákeverjük a cukros tojássárgáját, majd óvatosan a fehér habot is. Kivajazunk, majd zsemlemorzsával meghintünk egy kisebb tepsit és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb fél óra alatt aranybarnára sütjük. Félidőben megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön. A kicsit kihűtött süteményt felszeleteljük és porcukorral, lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk.