Opciók nyomtatása

Rizsfelfújt (Rizskoch)

Leírás
  • A rizsbe beleöntjük a tejet és a vizet, hozzáadjuk a cukor felét és belereszeljük a fél citrom héját. Sűrűn kevergetve felforraljuk. Közben hozzáadjuk a mazsolát. Amikor felforrt, a tűzhely sütőjében, takarék lángon, puhára főzzük.
    Ez alatt szétválasztjuk a tojást. A sárgáját elkeverjük a maradék cukorral és a fél zacskó vanilliáscukorral. Majd habosra keverjük a vajjal. Félretesszük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A megfőtt és kihűtött rizshez hozzákeverjük a cukros tojássárgáját, majd óvatosan a fehér habot is. Kivajazunk, majd zsemlemorzsával meghintünk egy kisebb tepsit és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb fél óra alatt aranybarnára sütjük. Félidőben megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön. A kicsit kihűtött süteményt felszeleteljük és porcukorral, lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • Fél adaghoz:
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl víz
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg mazsola
  • 2 dkg vaj
  • 1/2 zacskó vanilliáscukor
  • 1/ citrom reszelt héja
  • 1 púpos evőkanál zsemlemorzsa
  • házi baracklekvár
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions