Opciók nyomtatása

Ropogós diós rudacskák

Idő
Leírás
  • A lisztet és a cukrot összekeverjük egy tálban,majd hozzámorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a darált diót,a sütőport,a fahéjat, a vanilliás cukot és 2 db tojást. Alaposan összegyúrjuk. Eleinte ragad,de aztán,amikor összeáll,egy jól gyúrható tésztát kapunk. Hideg helyen, letakarva, egy órát állni hagyjuk. Ekkor kisebb gombócokat szaggatunk, amiből ujjnyi vastagságú, hosszabb rudakat sodrunk. Ebből egyenletesen 6-8 cm-es darabokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben, közepes lángon, 8-10 perc alatt,ropogósra, aranysárgára sütjük. Jól zárható dobozban, több hétig is eltartható.
 
 
Hozzávalók
  • 20 dekagramm liszt
  • 20 dekagramm porcukor
  • 20 dekagramm margarin
  • 20 dekagramm darált dió
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 3 darab tojás
    Nézd meg erről bemutató videónkat!