Opciók nyomtatása

Sertés gulyásleves

Leírás
  • Pörkölt méretűre kockázzuk a húst. Megpucoljuk és felkarikázzuk a zöldségeket. Megpucoljuk és felkockázzuk a burgonyát. Forró zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Hozzákeverjük a pirospaprikát, majd beletesszük a húst. Sózzuk és vizet öntünk rá,annyit, ami ellepi. Fedő alatt 40 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsomot héja nélkül, a csípőspaprikát és a lestyánt. Beletesszük a babérlevelet és a borsot. Tovább főzzük. 20 perc után beletesszük a burgonyát is,és addig főzzük,amig puha nem lesz.

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • 80 dkg burgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípőspaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor friss lestyán vagy 1 ek szárított
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 púpos evőkanál só
  • 1 kávéskanál szemes bors
  • 2 db babérlevél
  • 2 púpos evőkanál őrölt paprika
 
Hozzávalók
Utasítások
    Instructions
Kulcsszavak: recept, levesek
Read it online: https://nemzetikonyha.hu/index.php/Recept/sertes-gulyasleves/