Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet és a sót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, majd kis adagokban a tejet, végül lassan öntve az olajat, addig dagasztjuk,amíg sima nem lesz a tészta. Letakarjuk és meleg helyen kelesztjük. Amikor szépen megkelt, újra átgyúrjuk és meleg helyen ismét kelesztjük. Közben kizsírozzuk és meglisztezzük a tepsinket. A megkelt tésztát az alaposan meglisztezett deszkára borítjuk. Ismét átgyúrjuk kicsit, hengert formálunk a tésztából és nyolc egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formálunk belőlük és letakarva,10 percet állni hagyjuk. Újból meglisztezzük a deszkát és a nyújtófát és a cipókat egyesével kinyújtjuk kerek formára, 1-2 mm vastagra. Csillag alakban nyolc felé vágjuk a kerek tésztát. A nyolc db háromszög vastagabbik felére teszünk egy-egy kávéskanálnyi vajat és így feltekerjük kifli alakúra. A nyolc cipóból 64 db kiflit kapunk. Szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben. A tetejüket megkenjük felvert tojással és meghintjük sóval. De lehet szezámmag, köménymag, sajt is a tetején 180-200 fokon 20-25 perc alatt készen van. Pirosra, ropogósra sütjük. Jó étvágyat kívánunk.