A túrót egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk az 1 db tojást, az evőkanál tejfölt, sót és a vanilliáscukrot és annyi lisztet,amennyit a túró nedvessége felvesz. Ez kb 20 dkg,de függ a túró állagától. Jól gyúrható tésztát kell kapnunk. Miután simára összeállt, lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, 4-5 ujj szélesre felvágjuk és izléstől függően gyufaszál,vagy annál vastagabb méretűre felszeljük. Forró,sós vízben kifőzzük. Ha forrás után feljött a víz tetejére még 4-5 percig főzzük, utána hideg vízbe szedjük és lehűtjük. Közben elkészítjük a masszát. A 8 db tojás sárgáját a 4 dl tejföllel,a 25 dkg cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaniliáscukorral és a tejbe áztatott,majd leszűrt mazsolával simára keverjük. A tojás fehérjéket egy másik tálban kemény habbá verjük. Majd óvatosan összekeverjük a masszát a tésztával,végül átforgatva hozzáadjuk a habot is. Ezután egy kivajazott, morzsával hintett tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, közepes lángon 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben,félidőben megfordítjuk. Langyosan, porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.