Olajon, aranysárgára megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát gyorsan elkeverjük és beletesszük a felkockázott húst, belekeverjük és megsózzuk. Őrölt köménnyel és borssal meghintjük. Hozzáadjuk a babérlevelet. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon, fedő alatt főzzük. Egy óra után, amikor elfőtte a levét felengedjük újra vízzel. Hozzáadjuk a savanyú káposztát. Nem mossuk ki, mert ettől lesz savanykás ízű. Tízpercenként megkeverjük. Ha kell, még adunk hozzá vizet. Elkészítjük a habarást, a lisztet a tejjel kikeverjük, és hozzáöntjük a káposztához. Hozzáadjuk a tejszínt is és újra megkeverjük. Pár percig összeforraljuk. Tálaláskor 3-4 szelet knédlit teszünk a tányérba és rámerjük a székelykáposztát. Jó étvágyat kívánunk!