Opciók nyomtatása

Szemesi tejfölös csirkepaprikás

"Nekem a Balaton"

Leírás
  • Lepirítjuk a kockára vágott szalonnát,kiszedjük a pirosra sült pörcöket. A visszamaradt zsírba beletesszük a forgóknál felaprított csirkehúst. Körbekapatjuk. Ráöntjük a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Meghintjük az őrölt pirospaprikával és ízlés szerint sóval. Egy percig kis lángon pirítjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel és rövid lével pároljuk.
    15-20 perc után hozzáadjuk az aprított paprikát és paradicsomot. Ezután fedő nélkül tovább pároljuk. Hozzákeverjük a paprika krémet. Közben elkészítjük a tejfölös habarást ( 1 kis pohár tejfölt egy evőkanál liszttel és 3 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk ).
    Ezzel sűrítjük be az ételt. Ami 3-5 perc további főzést jelent.
    Nokedlival tálaljuk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 1 db csirke (az aprólékból levest készíthetünk)
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 db paradicsom
  • 1 db édes paprika
  • 1 csípős paprika ( díszítés)
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
Készítse el a videó alapján!