A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forró,sós vízben kifőzzük. Közben egy serpenyőben az olajon aranybarnára pirítjuk a prézlit. Ha meghűlt a burgonya egy tálban a liszttel, sóval,olajjal,tojással,jól gyúrható tésztát dagasztunk. Lisztezett deszkán, kb fél cm vastagra kinyújtjuk. 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk. Beletesszük a kimagozott szilvákat. A mag helyére kockacukrot, vagy marcipán falatokat teszünk. Lohogó,forró vízben kifőzzük. Egyszerre csak keveset,mert lehűti a vizet. Ha feljött a víz tetejére,még 2-3 percet főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük és beleforgatjuk a prézlibe. A nudlihoz is knyújtjuk a tésztát. Két cm-es csíkokat,majd abból 2 cm-es darabokat vágunk. Kisodorjuk lisztes kézzel.Kifőzzük,leszűrjük. Felét prézlibe forgatjuk. A maradékra szórhatunk cukros,darált mákot vagy diót, lekvárt, de vadpörköltek mellé is kiváló. Jó étvágyat kívánunk!