Opciók nyomtatása

Tárkonyos pulykaaprólék leves

Leírás
  • A húsokat hideg vízben főni tesszük, forrás után lehabozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, burgonyát, a babérlevelet, borsot, köménymagot és a tárkony háromnegyedét.

    Fedő alatt, kis lángon, 40 percig főzzük.
    A főzés idő felénél beletesszük a finomra aprított fokhagymát, vöröshagymát és a felkarikázott fél citromot.

    A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levest.
    Meghintjük a maradék tárkonnyal és 2 percig forraljuk.
    Tálalás előtt belecsavarjuk a maradék citrom levét.

Hozzávalók 6-8 főre

  • 1 kg pulyka aprólék ( bármilyen szárnyas)
  • 20 dkg fehérrépa
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ½db zöldpaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál morzsolt tárkony
  • 4 dl tejföl

Tárkonyos pulykaaprólék leves

2012 július 13, péntek 13:06
3 hozzászólás
Nyomtatás
1 2 3 4 5
1 2 3 4 5

Erdélyi ízhatás

Recept

  • A húsokat hideg vízben főni tesszük, forrás után lehabozzuk, megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, burgonyát, a babérlevelet, borsot, köménymagot és a tárkony háromnegyedét.

    Fedő alatt, kis lángon, 40 percig főzzük.
    A főzés idő felénél beletesszük a finomra aprított fokhagymát, vöröshagymát és a felkarikázott fél citromot.

    A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levest.
    Meghintjük a maradék tárkonnyal és 2 percig forraljuk.
    Tálalás előtt belecsavarjuk a maradék citrom levét.

Hozzávalók 6-8 főre

  • 1 kg pulyka aprólék ( bármilyen szárnyas)
  • 20 dkg fehérrépa
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ½db zöldpaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál morzsolt tárkony
  • 4 dl tejföl
 
Instructions