Megsózzuk a finomra darált húst. Hozzátesszük a mustárt, ketchupot, őröltpaprikát , a lereszelt vöröshagymát és legalább tíz percig keverjük, hogy minden alkotóelem tökéletesen elvegyüljön. Elsimítjuk a tetejét és jó minőségű étolajat ( oliva) öntünk rá, hogy elzárjuk a húst az oxigéntől.
Hideg helyen egy éjszakát pihentetjük, ez alatt az ízek összeérnek. Kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk.
A fogyasztása a következő: Fokhagymával bedörzsöljük a pirítós kenyér egyik oldalát, ( a legfinomabb , a házilag pirított kenyér). Egy tojással elkeverjük a tatárt és 1 cm vastagon megkenjük a megvajazott pirítós kenyeret. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 8-10 főre
2 kg marha comb, nyak ,( drágább verzió: bélszín)
4 evőkanál mustár ( dijoni csípős, vagy más csípős)