Opciók nyomtatása

Tojásos nokedli

Leírás
  • Egy nagy serpenyőben zsírjára sütjük a felkockázott szalonnát.
    Ez idő alatt 3 tojásból , a lisztből és a só feléből, a vízzel nokedli tésztát keverünk.
    Forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és félretesszük.

    A megmaradt tojásokat felütjük és elkeverjük, majd ráöntjük a szalonnás zsírra.

    Félig lágyra sütjük, majd ráborítjuk a nokedlit.
    Összekeverjük és készre pirítjuk.

    Fejes salátával,tejfölös uborkasalátával,kovi ubival kínáljuk!

Hozzávalók 4-6 főre

  • 0,5 kg liszt
  • 25 dkg szalonna
  • 16 db tojás
  • 2 evőkanál só
  • 0.5 liter víz
 
Instructions