Az alaposan megmosott és leszárított gombafejekből kivesszük a szárakat ( az úgynevezett tönköt ) és megpucoljuk. Ezután finomra vágjuk, majd a vöröshagymát és a szalonnát is felaprítjuk. Megtisztítjuk a csirkemájat a szívtől, epétől és erektől, majd ezt is feldaraboljuk. A szalonnát kiolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, majd a májat és a gomba csíkokat. Pár percig sütjük, ezután megszórjuk a fűszerekkel és a sóval. Jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk az előre felvert tojásokat és összesütjük. Rászórjuk a reszelt sajtot. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha már langyos, beletöltjük a gombafejekbe és lisztbe, tojásba, végül prézlibe forgatva bepanírozzuk. Forró olajban ropogósra sütjük mindkét felét. Majonézes krumplisalátával tálaljuk. Jó étvágyat.