Nemzetikonyha
Include in Print View:
- Kétszer három centiméteres kockákra vágjuk a szalonnát. A vizet a bográcsba öntjük és a felkockázott szalonnát hozzáadjuk.
Lassú tűzön 1-1,5 órát sütjük. Folyamatosan, óvatosan kevergetni kell, hogy ne égjen le és ne is törjön össze, mert akkor sok lesz a morzsalék, ami megkeseríti a zsírt.
Amikor kezd aranysárga színű lenni és bő zsírban lebeg, beletesszük a fej vöröshagymát egészben, vigyázva, nehogy megégessük magunkat.
Tíz perc elteltével hozzáöntjük a tejet,ekkor felhabzik a benne lévő víz miatt, pár perc alatt bepirosodik és ekkor, elzárhatjuk a lángot.
Krumplinyomóval finoman kipréseljük, fedetlen edényben kihűtjük, a visszamaradt zsírt pedig zárható edénybe leszűrjük.
Friss ropogós kenyérrel, hagymával, sózva fogyasztjuk.
- 4 kg zsírszalonna (bőr nélkül)
- 1 dl tej
- 1 fej vöröshegyma
- 2 dl VÍZ