A tüdőt sós vízben,a babérlevéllel és a szemes borssal megfőzzük. Mivel felhabzik,amikor felforrt vegyük le a fedőt és többször fordítsuk meg. 30 perc főzés után kivesszük és meghűtjük. Felaprítjuk a vöröshagymát,a paprikát,paradicsomot. Felkockázzuk a tüdőt is. Zsíron megpároljuk a vöröshagymát,pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát. Majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a tüdőt. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Befűszerezzük, majd a paradicsompürét és a felkockázott paprikát,paradicsomot is beletesszük. Lefedjük és puhára főzzük. 30 perc után a maradék fűszereket hozzáadjuk. Másfél óra főzés után,főtt burgonyával tálaljuk.