A lisztet egy tálba öntjük,belekeverjük a sütőport,a cukrot,a túrót,a reszelt citromhéjat,a két tojást,a vaniliáscukrot. Addig gyúrjuk,amig egy állagú lesz a tészta. Beletesszük a mazsolát. Tovább gyúrjuk. Ha túl lágynak érezzük még tehetünk hozzá liszet. Amikor simává összeállt a tészta egy órát,hűvös helyen pihentetjük. Lisztbe mártunk egy evőkanalat ,kiszakítunk egy adag tésztát és lisztes kézzel gombócokat formázunk. Több méretben is készíthetjük. Felforrósítjuk az olajat és beletesszük a gombócokat tágasan,hogy legyen helyük megfordulni.Sülés közben maguktól átfordulnak. Amikor mindkét felük aranybarnára sűlt,kivesszük az olajból és lecsepegtetjük. Tálaláskor porcukrot,lekvárt,őrölt fahéjat adunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk.