Opciók nyomtatása

Túrófánk

Leírás
  • A lisztet egy tálba öntjük,belekeverjük a sütőport,a cukrot,a túrót,a reszelt citromhéjat,a két tojást,a vaniliáscukrot. Addig gyúrjuk,amig egy állagú lesz a tészta.
    Beletesszük a mazsolát. Tovább gyúrjuk. Ha túl lágynak érezzük még tehetünk hozzá liszet.
    Amikor simává összeállt a tészta egy órát,hűvös helyen pihentetjük.
    Lisztbe mártunk egy evőkanalat ,kiszakítunk egy adag tésztát és lisztes kézzel gombócokat formázunk. Több méretben is készíthetjük.
    Felforrósítjuk az olajat és beletesszük a gombócokat tágasan,hogy legyen helyük megfordulni.Sülés közben maguktól átfordulnak.
    Amikor mindkét felük aranybarnára sűlt,kivesszük az olajból és lecsepegtetjük.
    Tálaláskor porcukrot,lekvárt,őrölt fahéjat adunk hozzá.
    Jó étvágyat kívánunk.




Hozzávalók 8 főre

  • 12 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 10 dkg tejben áztatott mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 zacskó vanilliáscukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 liter étolaj a sütéshez
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions