A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a tojást, a cukrot, a sütőport a citromlevet és összegyúrjuk egy kemény állagú tésztává. Hűvös helyen, letakarva pihentetjük fél órát.
Ez alatt krumplitörővel vagy villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliáscukrot, majd az áztatott mazsolát a tejjel és jól kidolgozzuk. A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A túrótöltelékhez óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és attól függően, ki, milyen sűrűn szereti a tölteléket, a lisztet is beletesszük.
A tésztát egyharmad-kétharmad arányban elvágjuk. Lisztezett deszkán a nagyobb tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk nyújtófára tekerjük és a kivajazott,lisztezett sütő edényünkbe helyezzük. Ráöntjük a tölteléket és egyenletesen elterítjük. Ugyan így kinyújtjuk a kisebb tésztát és ráhelyezzük a töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással és dekoratív mintával, villával kiluggatjuk. Nagy lángon tíz percig sütjük, majd , megfordítjuk és még negyven percig takarékon sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.