Opciók nyomtatása

Túrós pite röviden

Leírás
  • A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a tojást, a cukrot, a sütőport a citromlevet és összegyúrjuk egy kemény állagú tésztává.
    Hűvös helyen, letakarva pihentetjük fél órát.

    Ez alatt krumplitörővel vagy villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliáscukrot, majd az áztatott mazsolát a tejjel és jól kidolgozzuk.
    A tojás fehérjéből kemény habot verünk. A túrótöltelékhez óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és attól függően, ki, milyen sűrűn szereti a tölteléket, a lisztet is beletesszük.

    A tésztát egyharmad-kétharmad arányban elvágjuk. Lisztezett deszkán a nagyobb tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk nyújtófára tekerjük és a kivajazott,lisztezett sütő edényünkbe helyezzük.
    Ráöntjük a tölteléket és egyenletesen elterítjük. Ugyan így kinyújtjuk a kisebb tésztát és ráhelyezzük a töltelék tetejére. Megkenjük a felvert tojással és dekoratív mintával, villával kiluggatjuk.
    Nagy lángon tíz percig sütjük, majd , megfordítjuk és még negyven percig takarékon sütjük. Porcukorral hintve tálaljuk.

Hozzávalók 8 főre

  • Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db egész tojás
  • Tőltelék:
  • 1 kg túró
  • 35 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola 1 dl tejbe áztatva
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 4 tojás fehérje
  • 2 csomag vaníliáscukor
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions