A húst besózzuk. Egy serpenyőben,az olajon körbepirítjuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket,babérlevelet,belecsavarjuk a fél citrom levét,hozzáadjuk a citrom héjat is. Felforraljuk,lefedjük,megvárjuk,míg kihűl és hűvös helyen állni hagyjuk egy éjszakát. Másnap a páclében puhára főzzük. Kivesszük, szálirányra merőlegesen ujjnyi szeleteket vágunk. A mártáshoz a leszűrt zöldségeket összetörjük krumplinyomóval vagy turmix géppel, kivéve a citromhéjat és a babérlevelet. Hozzáadjuk a mustárt,a kristálycukrot és a tejfölt. Jól összekeverjük, megkóstoljuk Ízlés szerint sózhatjuk,savanyíthatjuk,édesíthetjük. . Édes-savanyú ízűnek kell lennie. Belehelyezzük a húsokat,átmelegítjük és zsemlegombóccal tálaljuk.