Opciók nyomtatása

Vadnyúl pörkölt erdei gombával

Idő
Leírás
  • Felaprítjuk a szalonnát. Felkockázzuk a lilahagymát. Feldaraboljuk a nyulat.
    Kisütjük a szalonnát bográcsban,hozzáadjuk a lilahagymát.
    Két percig pároljuk. Rögtön hozzáadjuk a húst. Körbepirítjuk. Megfűszerezzük,hozzáadjuk a cseresznyepaprikát. Felöntjük kevés vízzel,épp,hogy ellepje.Közepes lángon,keveset kevergetve ,fedő alatt főzzük.
    Közben felaprítjuk a paprikát,paradicsomoz,fokhagymát. Amikor egyszer már a zsirjára sül a nyulunk,hozzáadjuk a zöldségeket és megsózzuk.
    Ráöntjük a vörösbort,a fele pirospaprikát és a házi lecsót.
    Két óra főzés után hozzáadjuk a felaprított gombát.Ráöntjük a maradék pirospaprikát és ha kell sózzuk még.
    Fedő nélkül,még 20-25 percig főzzük.
    Tálaláskor petrezselymes, szaggatott nokedlival kínáljuk.
    Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók

  • 1db 2-3 kg-os vadnyúl
  • 25 dkg erdei gomba
  • 1 db nagy fej lilahagyma
  • 15 dkg füstölt zsírszalonna
  • 20 dkg házi lecsó
  • 1 db paprika
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db savanykás alma
  • 1 evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál majoranna
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
Hozzávalók
Utasítások
Kulcsszavak: vad, vadétel, nyúl, pörkölt
Read it online: https://nemzetikonyha.hu/index.php/Recept/vadnyul-porkolt-erdei-gombaval/