Felaprítjuk a szalonnát. Felkockázzuk a lilahagymát. Feldaraboljuk a nyulat. Kisütjük a szalonnát bográcsban,hozzáadjuk a lilahagymát. Két percig pároljuk. Rögtön hozzáadjuk a húst. Körbepirítjuk. Megfűszerezzük,hozzáadjuk a cseresznyepaprikát. Felöntjük kevés vízzel,épp,hogy ellepje.Közepes lángon,keveset kevergetve ,fedő alatt főzzük. Közben felaprítjuk a paprikát,paradicsomoz,fokhagymát. Amikor egyszer már a zsirjára sül a nyulunk,hozzáadjuk a zöldségeket és megsózzuk. Ráöntjük a vörösbort,a fele pirospaprikát és a házi lecsót. Két óra főzés után hozzáadjuk a felaprított gombát.Ráöntjük a maradék pirospaprikát és ha kell sózzuk még. Fedő nélkül,még 20-25 percig főzzük. Tálaláskor petrezselymes, szaggatott nokedlival kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk!