A felkockázott szalonnát a zsírban kisütjük. Közben feldaraboljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A veséket alaposan megtisztítjuk. Félbevágjuk és a belsejében lévő ereket kivágjuk , a külső hártyáit lehúzzuk. Alaposan megmossuk. Ezután felcsíkozzuk. A kisült szalonnához hozzáadjuk a hagymákat és átsütjük. Ezután belekeverjük a vese csíkokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a majoránna felét és a sót. 15 percig sütjük, közben párszor belekeverünk. Felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot és ezeket is hozzákeverjük. Meghintjük a borssal és fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk az őrölt paprikát is és alaposan elkeverjük. Még főzzük kb. 20 percig, amig puha nem lesz. Végül hozzáadjuk a velőt, amit nem kell lehártyázni, ha friss. Hozzákeverjük a maradék majoránnát és ha kell, még sózhatjuk is. Ezzel még 10 percig sütjük. Jó étvágyat kívánunk.