Recept
- A lisztet egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót és összekeverjük. A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt és a cukrot hozzáöntjük. 15 perc alatt felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe és az oliva olajjal együtt,a maradék vizet apránként hozzáöntve rugalmas tésztát gyúrunk. Ha elválik a kezünktől és a táltól,akkor belisztezzük a tetejét és letakarva egy órát állni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk,majd kinyújtjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük. A virsliket félbevágjuk és a tészta szélén körberakjuk,majd a peremét ráhjtjuk. A tésztát jól gyűrjük be a virsli alá,nehogy sütés közben kinyíljon. A tészta közepét izlés szerint kenjük meg pizzaszósszal. Tehetünk rá szalonnát és reszelt sajtot. A feltekert széleket 2-3 cm távolságban bevagdossuk és visszaforgatjuk úgy,hogy a virsli darab a talpán álljon. Ezután ropogósra sütjük.