Opciók nyomtatása

Vízparti lecsós csirke

Lecsós csirkét főzünk, a gyönyörű Balaton partján

Leírás
  • Feldaraboljuk a csirkecombokat,ha egyben van az alsó-felső comb.
    A felkockázott szalonnát ropogósra pirítjuk,kiszedjük a bográcsból és a visszamaradt zsírban körbepirítjuk a csirkehúst majd megsózzuk. Kiszedjük a húsokat is és nekiállunk lepirítani a felkockázott paprikát, paradicsomot és vöröshagymát. Megborsozzuk,ismét sózzuk és fedő alatt félig puhára főzzük.(15-20 perc)
    Meghintjük őrölt piros paprikával és visszahelyezzük a csirkehúsokat és a megpirított szalonna kockákat. Megkeverjük, hogy a húsok a lecsó szafttal összekeveredjenek. További 15 percig pároljuk.
    Meghámozunk 1 kg burgonyát, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és finomra vágott petrezselyem zölddel, díszítjük.

Hozzávalók 4 főre

  • 4 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kg burgonya
  • 1 csomag petrezselyem zöld
Készítse el a videó alapján!