Opciók nyomtatása

Alföldi betyárgulyás

Idő
Leírás
  • A bográcsban kicsit megolvasztjuk a zsírt és kisütjük benne a kis kockákra vágott szalonnát. Kiszedjük,majd a zsírba tesszük az apróra szelt vöröshagymát.Közepes lángon,kicsit pirítjuk,majd meghintjük a pirospaprikával,amit elkeverünk. Hozzáadjuk a húst,amit szintén elkeverünk és rögtön felenegedjük annyi vízzel,ami éppen ellepi.Hozzáadjuk a só felét, a borsot és a szalonna bőrkét. Fél órát főzzük lefedve, közepes lángon. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott fehérrépát és tovább főzzük. Húsz perc után a lestyán ágakat, a karikára vágott kolbászt és felaprított sárgarépát is beletesszük. Ha kell, felengedjük vízzel. Közepes lángon, fedő alatt majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított sertés velőt,és a maradék sót. Kevés főzés után a felaprított gombát is hozzá keverjük. Majd a a felkockázott burgonyát és a csipetkét is. Puhára főzzük.
    Összesen két és fél óra főzés után a tejfölt kikeverjük a liszttel és hozzáadjuk a gulyásunkhoz, amivel besűrítjük. Összeforraljuk és tálalhatunk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg marha hús
  • 25 dkg sertés velő
  • 15 dkg gomba
  • 5 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 szál lestyán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 10 dkg házi csipetke
  • 1 evőkanál zsír
    Nézd meg erről bemutató videónkat!