Mindenki kedvence

pinit
1 Add hozzá a kedvencekhez

Balatoni paprikás krumpli

Nehézség: Kezdő Adagok: 6 Legalkalmasabb évszak: Egész évben alkalmas

Leírás

  • A kakastaréjra vágott szalonna szeleteket kisütjük. Kiszedjük a bográcsból és a visszamaradt zsírhoz hozzátesszük a felkarikázott kolbászt a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a darabolt sárgarépát, meghintjük sóval, borssal összekeverjük. Kis pirítás után meghintjük az őrölt pirospaprikával és 1 perc keverve történő sütés után hozzáadjuk a nagyobb darabokra kockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje. Sózzuk és fedő alatt 10 percig főzzük, majd a fedőt levéve, elforraljuk a levét.
    Tálaláskor friss kenyérrel és a kakastaréj szalonnával kínáljuk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 2 kg burgonya
  • 4-5 db paradicsom
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 3 db paprika
  • 20 dkg házi füstölt kolbász
  • 30 dkg házi füstölt szalonna

Készítse el a videó alapján!

Videó
Ki Be

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
1 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán