Opciók nyomtatása

Banános-mákos kevert (rövid)

Leírás
  • Elkészítés:

    Egy nagyobb tálba beleöntjük a mákot,a cukrot, a lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot. Ezeket összekeverjük.
    Beleütjük a 3 db tojást és beleöntjük a tejet. Az anyagokat csomómentesre keverjük.
    Palacsintatészta állagú anyagot kell kapnunk.
    A banánokat összetörjük villával ,majd elvegyítjük a masszával és kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük. A tepsi alját megütögetjük, hogy ne legyen hólyagos a teteje sülés közben.

    Sütőbe tesszük, tíz percig nagy lángon sütjük ,ez alatt nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. Majd 20 percig közepes lángon sütjük. Ez alatt már megfordíthatjuk. Tűpróba után még addig sütjük, amíg nem ragad a tűre a tészta.

    Felszeletelés előtt megvárjuk amíg kihűl. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók 6-8 főre

  • 0,5 liter darált mák
  • 0,5 liter kristálycukor
  • 0,5 liter tej
  • 0,5 liter liszt
  • 3 db tojás
  • 2 db banán
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag sütőpor
Készítsd el a videó alapján!