pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Bodzaszörp

Leírás

  • Jól megmossuk és lekacsozzuk az epret. Ezután kiszedünk belőle kb. fél kg-ot.
    Összetörjük, majd egy tisztára mosott edényben, bográcsban lassú tűzön főzzük. Amikor már felhabzik, azt leszedjük róla.
    Amikor a leve többségét elfőtte, hozzáöntjük a kristálycukrot. Innentől folyamatos
    • A vizet egy nagy edényben felforraljuk és beleöntjük a kristálycukrot.
      Újraforraljuk majd mikor kicsit lehűlt, beletesszük a bodzavirágot.
      Lehűtjük, majd beletesszük a 2 felkarikázott citromot és a másik kettő levét.

      Felolvasztjuk a citrompótlót és azt is hozzáöntjük.

      Letakarjuk egy ruhával és hűvös helyen, kevergetés mellett, több napig állni hagyjuk.
      Ekkor leszűrjük és üvegekbe öntjük.

      Fontos, hogy olyan helyen szedjük a bodzavirágot, hogy ne legyen poros és piszkos, mert nem szabad megmosni. Ha megmossuk, a nektár kijön belőle és nem lesz megfelelő aromája a szörpnek!

    Hozzávalók 25 főre

    • 1.5 kg kristálycukor
    • 10-12 db bodzavirág
    • 4 db citrom
    • 3 liter víz
    • 10 szem citrompótló tabletta
     

Hozzávalók

Ingredients

Lépések

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán