Bodzaszörp

  • Jól megmossuk és lekacsozzuk az epret. Ezután kiszedünk belőle kb. fél kg-ot.
    Összetörjük, majd egy tisztára mosott edényben, bográcsban lassú tűzön főzzük. Amikor már felhabzik, azt leszedjük róla.
    Amikor a leve többségét elfőtte, hozzáöntjük a kristálycukrot. Innentől folyamatos
    • A vizet egy nagy edényben felforraljuk és beleöntjük a kristálycukrot.
      Újraforraljuk majd mikor kicsit lehűlt, beletesszük a bodzavirágot.
      Lehűtjük, majd beletesszük a 2 felkarikázott citromot és a másik kettő levét.

      Felolvasztjuk a citrompótlót és azt is hozzáöntjük.

      Letakarjuk egy ruhával és hűvös helyen, kevergetés mellett, több napig állni hagyjuk.
      Ekkor leszűrjük és üvegekbe öntjük.

      Fontos, hogy olyan helyen szedjük a bodzavirágot, hogy ne legyen poros és piszkos, mert nem szabad megmosni. Ha megmossuk, a nektár kijön belőle és nem lesz megfelelő aromája a szörpnek!

    Hozzávalók 25 főre

    • 1.5 kg kristálycukor
    • 10-12 db bodzavirág
    • 4 db citrom
    • 3 liter víz
    • 10 szem citrompótló tabletta
     
Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán