Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az áttört burgonyát,beleütjük a tojást és annyi vizet,amennyit felvesz. Ebből sima állagú tésztát gyúrunk. Amikor összeállt kitesszük a deszkára és ott félbevágjuk. Az egyik felét kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra. Elkészítjük a tölteléket. Simára keverjük a brindzát, a tört burgonyával. A töltelékből pici golyókat formázunk. A gombócot ráfektetjük a tésztára, azt ráhajtjuk és a pirog szaggatóval félkör alakú formákat vágunk. Enyhén sós, forró vízbe tesszük és kb 5 percig főzzük. Hideg vízbe kiszedjük, majd lecsepegtetjük és meglocsoljuk olajjal, hogy ne ragadjanak össze. Ha sok a tészta mennyisége a felét még főzés előtt, zárható dobozban, vagy zacskóban lefagyaszthatjuk. Az 50 dkg lisztből 70 db pirog lesz. A tálaláskor a tésztát meglocsoljuk tejföllel, szórunk rá pirított szalonna kockát és meghintjük a zöldfűszerekkel. Jó étvágyat kívánunk.