Opciók nyomtatása

Darázsfészek

Leírás
  • Langyos tejben pici cukorral és pici liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
    A lisztet mély tálba tesszük. Belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáöntjük az élesztős tejet.
    Beleöntjük a tojás sárgákat és egy csipet sót. Jól összegyúrjuk.
    Amikor összeállt a tésztánk, gombócot formálunk belőle, liszttel meghintjük a tetejét és letakarva, meleg helyen kelesztjük.
    Közben elkészítjük a tölteléket.
    Egy tálban összetörjük a vajat, hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, amíg sima nem lesz.
    Amikor megkelt a tésztánk, kettévágjuk. Az egyik tésztát visszatesszük, letakarva a tálba.
    A másikat kilisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert vajjal. Késsel lassan, óvatosan elkenjük. Megszórjuk vanilliás cukorral.
    Feltekerjük a tésztát. Két-három cm-es darabokra vágjuk, talpára fordítjuk, picit megsodorjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe szorosan egymáshoz nyomva, bepakoljuk.
    A másik tésztát is kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és meghintjük a daráltdióval, majd a porcukorral és a vanilliás cukorral. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 4 db tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • Hagyományos töltelék:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 zacskó vanilliás cukor
  • Diós töltelék:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 zacskó vanilliás cukor
  • Locsoláshoz:
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál porcukor
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions