Dödölle

  • Elkészítés:
    Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát. Sós vízben puhára főzzük.
    A főzővizében összetörjük, hozzáöntünk a lisztből és közben folyamatosan eldolgozzuk. Fontos,hogy forró legyen a burgonya, hogy a liszt belefőljön. Hozzáöntjük a borsot és a sót, majd még lisztet és keverjük tovább.
    Addig keverjük,amíg sűrű krumplipüré állagot nem kapunk.
    Felaprítjuk a hagymát és a zsírban lepirítjuk. Egy evőkanál segítségével a zsírba szaggatjuk az elkészült dödölle masszát.
    Ezután ha lehetséges, sütőben 10-15 percig nagy lángon sütjük.
    Önálló ételként,sült szalonnával is fogyaszthatjuk

Hozzávalók 6 főre

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 20 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
 
Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán