Opciók nyomtatása

Gombakrémleves

Leírás
  • A felkockázott szalonnát megsütjük az olajban. Hozzásütjük a csíkokra vágott fokhagyma szeleteket is. Amikor ropogósak, akkor kiszedjük. A két legszebb gombafejet szeletekre vágjuk és ezeket is kisütjük a forró olajban. Kiszedjük és lecsepegtetjük. A maradék olajba beletesszük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Megdinszteljük és egy, két perc után hozzáadjuk a felkockázott gombát is. Összekeverjük, picit sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a lestyán ágat és a felkarikázott szárzellert, majd felöntjük annyi húsleves alaplével, ami éppen ellepi. 30 perc alatt puhára főzzük. Megkóstoljuk és még adhatunk hozzá sót, borsot. Hozzákeverjük a tejszínt és felforraljuk. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük. Ezután, botmixerrel simára turmixoljuk. Tálaláskor a tetejére a pirított gombából és a ropogós szalonnából is teszünk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg csiperkegomba
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 dl étolaj
  • 1 szál lestyán
  • 1 db szár zeller
  • 1 liter húsleves alaplé
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions