pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Házi lecsó eltevése

Leírás

  • Jól megmossuk és lekacsozzuk az epret. Ezután kiszedünk belőle kb. fél kg-ot.
    Összetörjük, majd egy tisztára mosott edényben, bográcsban lassú tűzön főzzük. Amikor már felhabzik, azt leszedjük róla.
    Amikor a leve többségét elfőtte, hozzáöntjük a kristálycukrot. Innentől folyamatos
    • A vizet egy nagy edényben felforraljuk és beleöntjük a kristálycukrot.
      • A megmosott, kicsumázott paprikát ízlés szerinti méretűre daraboljuk, a hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A megmosott paradicsomot félbevágjuk, kivágjuk a csumáját és gerezdekre vágjuk.

        A felhevített olajba tesszük a hagymát, paprikát. Megsózzuk, és közepes lángon főzzük.
        Amikor összeroskadt, ráöntjük a paradicsomot és elfőzzük a keletkező lé, jó részét. Körülbelül egy, másfél óra
        . Ízlés szerint sózzuk és csípős paprikázzuk és meghintjük az őrölt paprikával. Ez nem szükséges, de szebb színt kölcsönöz a lecsónak és a majdan vele készítendő ételünknek.

        Mivel ebben az ételben nem lesz tartósító a következő lépéseket nagy gondossággal kell végezni.
        A dunsztosüvegeket és a tetőket, lobogó vízben, jól ki kell forrázni, lecsepegtetni, megszárítani.
        A forró lecsóval óvatosan telemerjük.
        A tetejükre még önthetünk egy kis olajat és meghintjük egy kávéskanál sóval. Szorosan ráillesztjük a fedelüket (nem használok celofánt) ha jó a tető, akkor tökéletesen záródik.

        Fejjel lefelé állítva,24 órára, hűtődobozba vagy hűtőtáskába rakjuk őket dunsztolódni.
        Ez a folyamat azért fontos, mert a maradék baktériumok is elpusztulnak, kiderül, hogy jól zár-e a tetőnk és a lassan hűlő lecsó, vákumot képezve, légmentesem magára szívja és lezárja a tetőt. Ez garantálja a tartósító szer nélküli, hosszú eltarthatóságot.

      Hozzávalók 60 főre

      • 10 kg paprika
      • 5 kg paradicsom
      • 5 kg vöröshagyma
      • 2 liter étolaj
      • 0,5 kg só
      • 6 evőkanál őrölt piros paprika
      • Ízlés szerint erős paprika
       

Hozzávalók

Ingredients

Lépések

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán