Opciók nyomtatása

Hentestokány

Idő
Leírás
  • Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
    A szalonnát felkockázzuk.
    A paradicsomot kis kockákra vágjuk.
    Az uborkát szeleteljük.
    A húst tokányra, azaz hosszúkás csíkokra vágjuk,( kb 1-2 cm széles 4-5 cm hosszú )
    Bográcsban kiolvasztjuk a zsírt, ezen a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a szalonnát,amit kicsit megpirítunk.
    Belekeverjük a paradicsomot és beleöntjük a bort.
    Pár perc után hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig sütjük
    Ezután folyamatosan főzzük, pótolva a folyadékot vízzel és borral.
    Hozzákeverjük a só felét és a fehérborsot.
    Ha már kétszer elfőztük a levét, hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsompürét.
    Másfél óra főzés után, beletesszük az uborkát és összeforraljuk.
    Nokedlivel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 2 kg sertéslapocka
  • 50 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg savanyú uborka
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • 3 dl rozé bor
    Nézd meg erről bemutató videónkat!