Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A szalonnát felkockázzuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk. Az uborkát szeleteljük. A húst tokányra, azaz hosszúkás csíkokra vágjuk,( kb 1-2 cm széles 4-5 cm hosszú ) Bográcsban kiolvasztjuk a zsírt, ezen a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a szalonnát,amit kicsit megpirítunk. Belekeverjük a paradicsomot és beleöntjük a bort. Pár perc után hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig sütjük Ezután folyamatosan főzzük, pótolva a folyadékot vízzel és borral. Hozzákeverjük a só felét és a fehérborsot. Ha már kétszer elfőztük a levét, hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsompürét. Másfél óra főzés után, beletesszük az uborkát és összeforraljuk. Nokedlivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk.