pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Káposztás tészta

Nehézség: Középhaladó Adagok: 6 Legalkalmasabb évszak: Egész évben alkalmas

Leírás

  • Lereszeljük a káposztát és a vöröshagymát majd mindkettőt besózzuk és összekeverjük. Állni hagyjuk 30 percet.

    Ezalatt meggyúrjuk a tésztánkat. Egy nagy tálban a liszthez hozzáöntjük a tojást és az 1-2 dl vizet. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt a tészta, kiborítjuk gyúródeszkára és ott simára gyúrjuk. Állni hagyjuk 20-30 percig.

    Egy nagy serpenyőben az olaj 2/3-án megkaramellizáljuk a cukrot, vigyázva, hogy ne égjen meg. Beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát és arany barnára sütjük.
    Belisztezett deszkán a tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és ismét belisztezzük vékonyan. Ezután a rúdra feltekerve hosszában kettévágjuk,majd ismét hosszában, négy egyforma szélességű csíkot vágunk belőle. Ezután felkockázzuk és bő, sós, forrásban lévő vízben, melybe beleöntjük a maradék étolajat, kifőzzük.
    A megsült káposztát meghintjük az őrölt borssal és összekeverjük a megfőtt tésztával. Pár percig együtt pirítjuk, izlés szerint megsózzuk.

    Aki szereti meghintheti cukorral is.
 

Összetevők

Instructions

Videó
Ki Be

Aki szereti meghintheti cukorral is.

Kulcsszavak: Egytálételek

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán