pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Kelbimbóleves vajgaluskával

Nehézség: Középhaladó

Leírás

  • Egy edényben felforrósítjuk a vajat és hozzáadjuk a megmosott, megtisztított kelbimbót. Átforgatjuk, megszórjuk a sóval és a borssal, majd felöntjük a leves alaplével. Fedő alatt puhára főzzük.
    Ez alatt elkészítjük a vajgaluskát. Ehhez egy tálban kikeverjük a tojást a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, végül a lisztet. A palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb állagot kell kapnunk.
    Ha megfőttek a kelbimbók, takarékra vesszük a lángot és egy kanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskát. Amikor mindet beleszaggattuk, nagy lángra tesszük és pár perc alatt megfőzzük a galuskát is. Közben a tejfölből, a kukoricalisztből, kevés vízzel habarást készítünk, amit a forró levesből kivett egy dl lével elkeverünk. Ezzel hőkiegyenlítést végzünk. Ezután a forrásban lévő leveshez keverjük. Pár perc alatt összeforraljuk és tálalhatunk.

Hozzávalók

  • 50 dkg kelbimbó
  • 2 liter húsleves alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • Vajgaluska:
  • 1 db tojás
  • 2 kávéskanál só
  • 3 dkg vaj
  • 2-3 evőkanál liszt
 

Instructions

Videó
Ki Be

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán