Elkészítése: Alaposan megmossuk,megtisztítjuk a szilvát. Fontos,hogy érett legyen a szilva. Kimagozzuk. Figyeljünk,hogy ne legyen benne kukacos. Húsdarálón átdaráljuk. Felfűtjük a kemencét. Betesszük a ledarált szilvát,hogy elpároljuk a levét. 45 perc után kivesszük a kemenecéből. Jól összekeverjük, majd visszarakjuk. Többször ismételjük ezt. Majd 3 óra elteltével beleöntjük a kristálycukrot,amit jól elkeverünk.Majd az ecetet is. Újra a kemencébe tesszük. Két óra múlva kivesszük, megkeverjük. 6-7 óra elteltével kivehetjük. Jól kimosott,megszárított dunsztosüvegbe merjük. Rácsavarjuk a kupakot. Fejjel lefelé dunsztba tesszük. Ezt a lekvársütést,gáztűzhely sütőjében is megtehetjük. 48 órán át dunsztoljuk. Hűvös,sötét helyen sokáig eláll. Jó étvágyat kívánunk.