A hússzeleteket kiklopfoljuk és fokhagymás tejben, egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap a paprikás lisztben megforgatjuk és a serpenyőben felolvasztott zsírban kisütjük. Mindkét felét kb 5-5 percig sütjük, de kétszer fordítjuk ,hogy jó ropogós legyen. Hőálló edényben melegen tartjuk. A visszamaradt zsírban megsütjük szalonnákat,kiszedjük, rátesszük a húsra. Majd a zsírban megsütjük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. A zsírra óvatosan fél dl vizet öntünk és folyamatos keverés mellett feloldjuk az esetlegesen letapadt lisztet. Így finom pecsenyelevet kapunk Amíg sűl a hús, megpucolunk 1 kg krumplit, gerezdekre vágjuk és sós vízben mefőzzük. Leszűrjük és a hagymás pecsenyeléhez adjuk és megsütjük. Kívül ropog, belül puha lesz. Ez a köret a hús mellé. Jó étvágyat kívánunk.