pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Kovászos uborka

Nehézség: Kezdő Adagok: 12 Legalkalmasabb évszak: Nyár

Leírás

  • Egy edény aljába beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk. Félbevágjuk a megpucolt fokhagymákat, és rászórjuk az edénybe már beletett uborkákra. Rátesszük a kaprot, majd a kenyeret. Felöntjük a forró vízzel és lefedjük. Napos meleg helyen 2 -3 napig a kenyérrel, majd még 3-4 napig kenyér nélkül hagyjuk savanyodni. Mindenki az ízlése szerint.
 

Hozzávalók

Előkészítés

Előkészítés

  1. Alapanyagok megtisztítása

    Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk.

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán