Egy edény aljába beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk. Félbevágjuk a megpucolt fokhagymákat, és rászórjuk az edénybe már beletett uborkákra. Rátesszük a kaprot, majd a kenyeret. Felöntjük a forró vízzel és lefedjük. Napos meleg helyen 2 -3 napig a kenyérrel, majd még 3-4 napig kenyér nélkül hagyjuk savanyodni. Mindenki az ízlése szerint.
Hozzávalók
2 kilogramm kovászolni való uborka
1 kapor (csokor)
15-20 darab meggyfa levél
3-4 darab szőlőlevél
1 evőkanál só
4 gerezd fokhagyma
10 dekagramm száraz kenyér
2 liter forró víz
Előkészítés
Előkészítés
Alapanyagok megtisztítása
Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk.