Opciók nyomtatása

Kovászos uborka

Leírás
  • Egy edény aljába beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk. Félbevágjuk a megpucolt fokhagymákat, és rászórjuk az edénybe már beletett uborkákra. Rátesszük a kaprot, majd a kenyeret. Felöntjük a forró vízzel és lefedjük. Napos meleg helyen 2 -3 napig a kenyérrel, majd még 3-4 napig kenyér nélkül hagyjuk savanyodni. Mindenki az ízlése szerint.
 
Hozzávalók
  • 2 kilogramm kovászolni való uborka
  • 1 kapor (csokor)
  • 15-20 darab meggyfa levél
  • 3-4 darab szőlőlevél
  • 1 evőkanál só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dekagramm száraz kenyér
  • 2 liter forró víz
Előkészítés
    Előkészítés
  1. Alapanyagok megtisztítása

    Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk.