• A meghámozott burgonyát felkockázzuk, majd, felaprítjuk a vöröshagymát.Egy közepes méretű lábosba beleöntjük az étolajat, felhevítjük és rátesszük a vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután belerakjuk a burgonyát. Elkeverjük, megsózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor belerakjuk a paprikát, babérlevelet és a zellert.Lefedjük és a forrás után, közepes lángon, 30 percig főzzük.

    Ez alatt elkészítjük a habarást, ami nem más, mint,hogy a tejfölben simára keverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek érezzük, pici vizet is tehetünk bele. A habarást, lassan beleöntjük a krumpliba, elkeverjük és még pár percig főzzük.

Hozzávalók

  • 4-6 fő:
  • 2 kg burgonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 szelet zöldpaprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
 
pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Krumplifőzelék

Nehézség: Kezdő Adagok: 8

Hozzávalók

Ingredients

Lépések

Instructions

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán