Opciók nyomtatása

Békésszentandrási borjú gulyásleves

Leírás
  • A lepirított szalonnán megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, beletesszük a felkockázott húst, az őrölt paprikát, az őrölt köményt és a borsot. Megsózzuk és felöntjük dupla mennyiségű vízzel.

    Beletesszük a babérlevelet, a felaprított paprika kétharmadát és a zellert.
    Elkeverjük, felforraljuk és hozzátesszük a fehérrépát.
    15 perc főzés után hozzáadjuk a felaprított csípős paprikát, fokhagymát és a karikázott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
    Ha kell, pótoljuk a levét, de egy levesnél sűrűbb, tartalmasabb ételt készítsünk. Lassú tűzön főzzük. Ízlés szerint még sózhatjuk, mert a burgonya sok sót vehet fel. Fontos, hogy jó ízű ételt kapjunk.

Hozzávalók 30 főre

  • 4 kg borjúhús
  • 40 dkg füstölt szalonna
  • 3 kg burgonya
  • 2 kg sárgarépa
  • 2 kg fehérrépa
  • 1 kg vöröshagyma
  • 6 db paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db zeller a zöldjével
  • 3 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 7 db babérlevél
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
 
Instructions