Opciók nyomtatása

Magyaros tarja

Nagyon ízes, laktató ételünk
Leírás
  • A húsok szélét az inaknál bevagdaljuk, hogy sülés közben ne ugorjon össze és szebb legyen. Papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, egyik oldalát borsozzuk, meghintjük a finomra aprított fokhagymával, meglocsoljuk egy kis olajjal, összeforgatjuk és letakarva, hűvös helyen pár órát pihentetjük.
    Ez alatt bő, forró olajban a meghámozott és felkockázott burgonyát ropogósra sütjük, kiszedjük. A visszamaradt olajban pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát és kiszedéskor egymásra helyezzük őket oly módon, hogy közben egyik oldalukat őrölt paprikával meghintjük. Az olaj nagyobb részét leöntjük, ezt később sokféleképpen hasznosíthatjuk más ételek készítésénél. A maradékban megpirítjuk a felkockázott szalonnát. A zsírban,a feldarabolt paprikából, hagymából és paradicsomból lecsót készítünk. A maradék sóval és borssal ízesítjük. Res-ropogósra megsütjük.
    Tálaláskor a burgonyát helyezzük alulra, ráhelyezünk egy szelet húst és a lecsóval beborítjuk

Hozzávalók 6 főre

  • 6 szelet csontos sertéstarja
  • 20 dkg házi zsírszalonna
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg vegyes (zöld, piros, sárga) paprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál só
  • 6 dl étolaj
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions