A húsok szélét az inaknál bevagdaljuk, hogy sülés közben ne ugorjon össze és szebb legyen. Papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, egyik oldalát borsozzuk, meghintjük a finomra aprított fokhagymával, meglocsoljuk egy kis olajjal, összeforgatjuk és letakarva, hűvös helyen pár órát pihentetjük. Ez alatt bő, forró olajban a meghámozott és felkockázott burgonyát ropogósra sütjük, kiszedjük. A visszamaradt olajban pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát és kiszedéskor egymásra helyezzük őket oly módon, hogy közben egyik oldalukat őrölt paprikával meghintjük. Az olaj nagyobb részét leöntjük, ezt később sokféleképpen hasznosíthatjuk más ételek készítésénél. A maradékban megpirítjuk a felkockázott szalonnát. A zsírban,a feldarabolt paprikából, hagymából és paradicsomból lecsót készítünk. A maradék sóval és borssal ízesítjük. Res-ropogósra megsütjük. Tálaláskor a burgonyát helyezzük alulra, ráhelyezünk egy szelet húst és a lecsóval beborítjuk