
0
Add hozzá a kedvencekhez
Marseille-i csirke
Leírás
- A csirkét sóval, borssal összekeverjük és húsz percig állni hagyjuk úgy,hogy közben néha megkeverjük.
A paprikát megmossuk, csumáját kivesszük és vékonyra felszeleteljük.
A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
A paradicsomot meghámozzuk. ( A tetejét kereszt irányban bevágjuk,2 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lehűtjük. Így könnyen lehúzhatjuk a bőrét.)
Ezután feldaraboljuk 6-8 cikkre.
Az olívaolajat felhevítjük,jól körbepirítjuk a húsokat benne,majd kivesszük őket.
A visszamaradt olajban megsütjük a paradicsomot és a paprikát.
5 perc múlva visszatesszük a csirkét és rátesszük a feldarabolt fokhagyma háromnegyedét.
Kis hőfokon, fedő alatt sütjük.
Ez idő alatt a bazsalikomot és a petrezselyemzöld háromnegyedét apróra vágjuk és pár perc sülés után a húsra szórjuk, és felöntjük a bor felével.
Fedő alatt, kis lángon 25 percig főzzük.
Utána a többi bort is hozzáadjuk és még 20 percig főzzük.
Közben forró olajban hasábburgonyát sütünk hozzá.
A sülő húsra szórjuk a félretett fokhagymát, összeforgatjuk és tálalhatunk.
A meghagyott petrezselyemzöldet felaprítjuk és frissen megszórjuk vele a kínált ételt.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb vagy 1 egész csirke
- 4 db paradicsom
- 2 db paprika ( 1 sárga, 1 zöld )
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl olivaolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál szárított vagy
- 5 levél friss bazsalikomlevél
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt bors