Opciók nyomtatása

Medvehagymás metélt

Kategória
Leírás
  • Elkészítése:
    Felcsíkozzuk a medvehagymát,majd a szalonnát. Lereszeljük a sárgarépát. Felaprítjuk a fokhagymát.
    Az olaj felét beleöntjük egy serpenyőbe. Beletesszük a szalonnát és a fokhagymát. Zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a medvehagymát és a sárgarépát. Összekeverjük, megsózzuk, fedő alatt pároljuk.
    Öt perc múlva megkeverjük,hozzáadjuk a borsot.Hozzáadjuk a frissen főzött tésztát. Jól elkeverjük. 2-3 percig,fedő alatt főzzük.
    Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt füstölt sajttal.
    Jó étvágyat kívánunk.



Hozzávalók 4 főre

  • 25 dkg házi metélt tészta
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg szeletelt füstölt szalonna
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 dl étolaj
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions