Opciók nyomtatása

Pozsonyi kifli

Leírás
  • Hideg tejbe beleöntjük az élesztőt és a tojás sárgáját, elkeverjük.
    Majd egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a margarint, a sót és beleöntjük az élesztős masszát. Addig gyúrjuk, amíg elválik a kezünktől és az edény falától. Légmentesen lezárva, 20-25 percig, hűvös helyen pihentetjük.
    A töltelékhez a diót, a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat annyi meleg tejjel összedolgozzuk, hogy sűrű masszát kapjunk.
    A tésztából 3 cm átmérőjű rudat formázunk, amit egy késsel félbe vágunk. majd ismét félbe, és ezt addig ismételgetjük, amíg nagyobb dió méretű tésztát nem kapunk. Ezeket gombócokká hengergetjük, oválissá nyújtjuk, 2-3 mm vastagságig.Egy kanálnyi tölteléket teszünk rájuk, és kifli formájúra feltekerjük őket, a hosszú oldaluknál kezdve.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük mindet, lazán, egymás mellé.
    Felvert tojás sárgájával megkenjük, és hideg helyen hagyjuk száradni, majd ismét megkenjük, felvert tojás fehérjével és szintén állni hagyjuk. Ez azért kell, hogy szép márványos legyen a teteje, sülés közben.
    Előmelegített sütőben 180 fokon,25 percig sütjük.

Hozzávalók 8 főre

  • Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kávés kanál só
  • Töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • Tészta kenéséhez:
  • 1 db tojás
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions
Kulcsszavak: sütemények