Opciók nyomtatása

Rántott akácvirág, kacsamájjal

Idő
Leírás
  • Jól megmossuk és lecsepegtetjük a májat is és az akácvirágot is. Nem sózzuk be őket,mert akkor megkeményednek sütés közben.
    Két-három akácvirágot összetekerünk, és egyben panírozzuk be őket, a száruknál fogva. Először, lisztbe, majd tojásba, végül prézlibe forgatjuk. A májakat, szintén így panírozzuk.
    Forró aljban,fedő alatt sütjük a májat, ha véletlen robbanna, ne okozzon sérüléseket.
    Mindkét oldaluk szép, piros legyen. Tálaláskor sózzuk.
    Friss kenyérrel, rizzsel, burgonya pürével és savanyúsággal kínáljuk.

    Az akácvirágnál fontos, hogy ne forgalmas autóút mellett szedjük.

    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 4 fő részére:
  • 0.5 kg kacsamáj
  • 20-30 db akácvirág
  • 4 evőkanál liszt
  • 30 dkg prézli
  • 5 db tojás
  • 3 dl étolaj
  • 1 teáskanál só
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions