Beirdaljuk a szalonnákat és egy teflon edényben kakastaréjra megsütjük.
Kivesszük és a visszamaradt zsiradékon megsütjük a felvert, sózott, borsozott tojásokat, amiből 2 db sárgáját félreteszünk.
A másfél liter vizet felmelegítjük, sózzuk, beletesszük a felaprított fokhagymát.
Az imént különvett tojás sárgájához 2 evőkanál lisztet hozzáadunk és kevés vízzel,jól elkeverjük. A közben felforrt vízbe beletesszük a megmosott és eltépkedett salátaleveleket,2-3 perc elteltével a feldarabolt tojásrántottát. A tűzről lehúzva egy merőkanálnyi levest a lisztes tojáshoz adunk, gyorsan elkeverjük, majd ezzel beeresztjük, szintén gyorsan keverve, a levesünket.
Visszatesszük a tűzre és gomba kivonattal, vagy ennek hiányában tárkonyos ecettel és cukorral beízesítjük. Pikánsan, savanykásnak kell lennie.
Tálaláskor a leves tetejére helyezünk egy szelet sültszalonnát.