Opciók nyomtatása

Salátaleves

Leírás
  • Beirdaljuk a szalonnákat és egy teflon edényben kakastaréjra megsütjük.

    Kivesszük és a visszamaradt zsiradékon megsütjük a felvert, sózott, borsozott tojásokat, amiből 2 db sárgáját félreteszünk.

    A másfél liter vizet felmelegítjük, sózzuk, beletesszük a felaprított fokhagymát.

    Az imént különvett tojás sárgájához 2 evőkanál lisztet hozzáadunk és kevés vízzel,jól elkeverjük.
    A közben felforrt vízbe beletesszük a megmosott és eltépkedett salátaleveleket,2-3 perc elteltével a feldarabolt tojásrántottát.
    A tűzről lehúzva egy merőkanálnyi levest a lisztes tojáshoz adunk, gyorsan elkeverjük, majd ezzel beeresztjük, szintén gyorsan keverve, a levesünket.

    Visszatesszük a tűzre és gomba kivonattal, vagy ennek hiányában tárkonyos ecettel és cukorral beízesítjük. Pikánsan, savanykásnak kell lennie.

    Tálaláskor a leves tetejére helyezünk egy szelet sültszalonnát.


Hozzávalók 4-6 főre

  • 1 db saláta
  • 1 evőkanál rókagomba ízű ecet
  • 7 db tojás
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 liter víz
  • 4-6 szelet szalonna
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions