Opciók nyomtatása

Szegedi Tiszaparti pontyhalászlé

Leírás
  • A két pontyot kibelezzük,megmossuk,májat,ikrát,haltejet külön vesszük. Lefejtjük két oldalról,a gerincről és a bordáról a filét. 3-4 milliméterenként beirdaljuk a bőrig a húst, és kb 4-szer 8 cm-esre daraboljuk. Besózzuk és félretesszük.
    Levágjuk a halfejeket,belevágunk hosszába,hogy felnyíljon. Az apró halakat szintén kibelezzük.
    Bográcsban,hideg vízben feltesszük főni az apróhalakat és a ponty maradékokat. A megtísztított vöröshagymákat,paprikákat,paradicsomokat hozzáadva,közepes lángon 2-3 órát főzzük. Ez alatt beletesszük a fokhagymát és a csípős paprikát is.
    A tűzről levéve leszűrjük. A levet félretesszük. A halhúst letisztítjuk a csontról. Szűrőn átpaszírozva,vagy turmixolva a zöldségekkel együtt,visszatesszük a lébe. Erős tűzön,borsozzuk és sózzuk.
    Forrás után, hozzáadjuk a halfiléket majd közepes lángon,5 perc elteltével a belsőségeket és meghintjük az őrölt paprikával.
    Friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók 8 főre

  • 2 db 2 kg-os ponty
  • 2 kg apró kárász
  • 20 dkg érett paradicsom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 db lecsópaprika
  • 2 db csípős paprika
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 4-5 evőkanál szegedi őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions