pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Születésnapi szarvaspörkölt

Nehézség: Haladó Adagok: 12 Legalkalmasabb évszak: Egész évben alkalmas

Leírás

A zsíron lepirítjuk a felkockázott szarvas combot. Kivesszük a zsírból, majd ott lepirítjuk az oldalast és a gerincet is. Az előre lesütött hagymás zsírból rámerünk 5 evőkanállal és összemelegítjük.

Ezután négy rétegben visszatesszük a szarvas húst és rá a fűszereket és egy evőkanál paradicsom pürét. A réteg tetejére teszünk előre felkockázott és lesütött szalonnát is. A rétegezést addig folytatjuk, amig a hús el nem fogy. A tetejére ráhintjük az őrölt paprikát és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

A főzés közben nem kevergetjük, hanem a bográcsot rázogatva mozgatjuk a húst, hogy le ne égjen.

Amikor már félpuhára megfőtt a szarvashús, beleteszünk 1 db sárgarépát, ami segít az erős vad ízt elvenni, majd ráöntjük a vörösbort is.
Ezekkel készre főzzük.

Főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaljuk!

Hozzávalók

Főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaljuk!

Videó
Ki Be

Kulcsszavak: Bográcsos ételek

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán